Skip to content
København kåret som Europas førende krydstogthavn i 2024

Press release -

København kåret som Europas førende krydstogthavn i 2024

Ved en ceremoni i Berlin den 6. marts 2024 blev havnen i København kåret som Europas førende krydstogthavn 2024 af World Travel Awards.

World Travel Awards blev etableret i 1993 med henblik på at anerkende, belønne og hylde ekspertise og professionalisme på tværs af alle nøglesektorer inden for rejse-, turisme- og hotelbranchen. København har vundet prisen som Europas førende krydstogthavn i 2008, 2010, 2011, 2012 og altså nu igen i 2024.

Prisen blev modtaget i Berlin af Luis de Carvalho, Commercial Cruise Director for Copenhagen Malmö Port (CMP):

"Jeg vil gerne udtrykke min store taknemmelighed over for alle, der har stemt på os, herunder passagerer, krydstogtrederier, fagfolk inden for turisme- og rejsebranchen, og samtidig rette en særlig tak til vores partnere hos CruiseCopenhagen, mine CMP-kolleger og til alle de lokale virksomheder og interessenter, der arbejder dag ud og dag ind for at give vores krydstogtgæster nogle vidunderlige og mindeværdige oplevelser. Denne pris er til København!"

Den danske hovedstad rummer med sin overskuelige størrelse en bred vifte af forskellige livsstile. København er rig på kultur og sammenfletter problemfrit historie med modernisme, en by, der fremviser slående arkitektur og kan prale af en gastronomisk scene i verdensklasse, alt sammen understreget af et stærkt engagement i forhold til bæredygtighed.

”Det her er lige, hvad vi har brug for, når vi er rundt i verden for at sælge Danmark som krydstogtdestination. Ikke mindst i en tid, hvor vi arbejder målrettet på at få flere – særligt de amerikanske krydstogtrederier – til at komme tilbage til København og Østersøregionen. Denne pris er med til at fortælle, at der er så meget andet og mere at opleve; ikke mindst i vores hovedstad København,” udtaler Klaus Bondam, direktør for krydstogtturisme i Wonderful Copenhagen, hvor netværket for den danske krydstogtbranche, CruiseCopenhagen, er forankret.

København er strategisk placeret som port til Østersøen samt til Norden/Nordatlanten og har en fremragende infrastruktur samt mangeårig erfaring med at understøtte krydstogtoperationer. Destinationen er forsynet med en godt forbundet international lufthavn, fleksible turn-around-faciliteter til passagerskift ved de tre anerkendte krydstogtterminaler på Oceankaj og centralt beliggende faciliteter ved Langeliniekaj og Nordre Toldbod.

I 2023 bød København varmt velkommen til over 750.000 gæster og næsten 300 krydstogtskibe. Der forventes et lignende antal i 2024 med krydstogtbookinger alle årets 12 måneder og med mere end 50 krydstogtanløb mellem oktober 2024 og april 2025, hvilket er sjældent i Nordeuropa. I 2024 vil 10 skibe anløbe København for første gang, herunder bl.a. Queen Anne, Mein Schiff 7, Ocean Albatross, Azamara Onward og Villa Vey Odyssey.

Samlet set servicerer CMP's terminaler i København alle typer af krydstogtskibe og segmenter - lige fra luksus-, niche-, ekspeditions-, og premiumsegmentet til de største krydstogtskibe i verden.

Copenhagen Malmö Port har forpligtet sig til ansvarlig krydstogtturisme og sigter mod at opnå CO2-neutralitet i egen drift senest i 2025, hvilket falder sammen med den forventede tilgængelighed af landstrøm til krydstogtskibe i København.

Yderligere oplysninger:
Ulrika Prytz Rugfelt, Chief Communications & Sustainability Officer, Copenhagen Malmö Port AB
E-mail: ulrika.prytz@cmport.com, telefon: +46 (0)70 252 00 98.

Luis De Carvalho, Commercial Cruise Director,Copenhagen Malmö Port AB
E-mail: luis.decarvalho@cmport.com, telefon: +45 22 21 01 31.

Topics

Categories

Regions

Contacts

Ulrika Prytz Rugfelt

Ulrika Prytz Rugfelt

Press contact Chief Communications & Sustainability Officer +46 (0) 70 252 00 98

Vi forbinder vand med land og skaber vækst og velstand til fælles gavn

Copenhagen Malmö Port (CMP) er en af Skandinaviens største havneoperatører og en full-service havn i Øresundsregionen. Vi modtager en lang række varer og har en infrastruktur, som er tilpasset alle typer skibe.

Copenhagen Malmö Port (CMP)

Containervej 9
DK-2150 Nordhavn, Copenhagen
Danmark