Skip to content
CMP sætter ny rekord for krydstogtanløb i vintersæsonen

Press release -

CMP sætter ny rekord for krydstogtanløb i vintersæsonen

Der forventes rekordmange krydstogtanløb og gæster fra november til januar i Visby og København.

CMP har nye rekorder i sigte og forventer ca. 50.000 passagerer og 18 krydstogtanløb til København og Visby i de typiske lavsæsonmåneder fra november 2023 til januar 2024. Det er meget positive nyheder for både gæster og destinationer. For København er det også en unik chance for besøgende at opleve den danske hovedstad på nye måder, ligesom besøgende til middelalderbyen Visby, der er på Unescos verdenskulturarvsliste, kan opleve den svenske ø Gotland om vinteren. Lokale virksomheder og kulturinstitutioner kan således opleve besøgende udenfor højsæsonen for turisme.

Alle aktørers målrettede arbejde har båret frugt, og flere og flere krydstogtrederier vælger at anløbe Visby og København i løbet af det sene efterår og vinteren – enten som engangskrydstogter – eller som AidaNova fra Aida Cruises' vinterindsættelse i Norden, der anløber København i alt 7 gange, og Hapag Lloyds vinterindsættelse af Hanseatic Nature med 5 anløb til København og Visby. Disse tal understreger den store interesse og engagement i regionen fra det tyske marked.

Desuden anløber et stort antal krydstogtskibe CMP omkring årsskiftet 2023/2024: I december forventer CMP 7 juleanløb i København, 2 i Visby og derudover forventes 2 krydstogtskibe at besøge København nytårsaften.

"CMP arbejder sammen med alle interessenter i destinationerne, krydstogtrederier, CruiseCopenhagen, Cruise Baltic og andre havne i regionen for at skabe produkter og tilbud, der afspejler de forskellige tidspunkter på året. Vores mål er at fortsætte med at udvide sæsonen til efterårs-, vinter- og forårsmånederne for at supplere den allerede succesrige sommersæson og skabe en helårssæson. Dette er et igangværende arbejde, men vi oplever stor interesse fra krydstogtrederierne, hvilket giver os motivationen til at fortsætte vores indsats," siger Luis De Carvalho, Commercial Cruise Director, Copenhagen Malmö Port.

CMP forventer i alt ca. 389 krydstogtanløb og 940.000 passagerer i Malmø, Visby og København i 2023. Hvis vi ser fremad, er der endnu en spændende rekord i sigte: I 2024 forventer CMP at modtage krydstogtskibe i København i alle årets 12 måneder for første gang nogensinde, hvilket beviser, at København virkelig er en fantastisk destination året rundt.

CMP har ambitionen om at blive en af verdens mest bæredygtige havne og er godt på vej til at blive CO2-neutral i sin egen drift i 2025. Mellem 2020 og 2022 har CMP reduceret CO2-udledningen i egen drift (GHG Scope 1+2) med 57%. Det svarer til en reduktion på 1.231 tons CO2e. Fra 2025 forventer CMP at kunne levere landstrøm til krydstogtskibe, der lægger til i København.

Yderligere oplysninger:

Ulrika Prytz Rugfelt, Chief Communications and Sustainability Officer, Copenhagen Malmö Port AB
E-mail: ulrika.prytz@cmport.com, telefon: +46 (0)70 252 00 98.

Luis De Carvalho, Commercial Cruise Director, Copenhagen Malmö Port AB
E-mail: luis.decarvalho@cmport.com, Telefon: +45 22 21 01 31.

Topics

Categories

Regions

Contacts

Ulrika Prytz Rugfelt

Ulrika Prytz Rugfelt

Press contact Chief Communications & Sustainability Officer +46 (0) 70 252 00 98

Vi forbinder vand med land og skaber vækst og velstand til fælles gavn

Copenhagen Malmö Port (CMP) er en af Skandinaviens største havneoperatører og en full-service havn i Øresundsregionen. Vi modtager en lang række varer og har en infrastruktur, som er tilpasset alle typer skibe.

Copenhagen Malmö Port (CMP)

Containervej 9
DK-2150 Nordhavn, Copenhagen
Danmark