Skip to content
Krydstogtsterminaler på Oceankaj fejrer jubilæum

News -

Krydstogtsterminaler på Oceankaj fejrer jubilæum

For ti år siden blev København beriget med moderne og fleksible krydstogtsterminaler ved Oceankaj.

Den 2. maj 2014 åbnede Hennes Majestæt Dronning Margrethe II officielt terminalerne i Ydre Nordhavn. ”Legend of the Seas” fra Royal Carribean International havde denne dag æren af at være første skibsanløb på Oceankaj. De tre ens terminalbygninger, som senere samme år blev hædret af Københavns Kommune som særligt smukt byggeri, strækker sig over 3.300 kvadratmeter hver og er udstyret med fleksible faciliteter til passager- og bagagehåndtering. Kajen, der er 1.100 meter lang, afsluttes mod syd af et 12 meter højt udsigtstårn med offentlig adgang. Desuden har kajerne mulighed for at modtage spildevand fra skibene, som sendes direkte til rensningsanlæg.

Forventninger indfriet

Oceankajens terminaler har levet op til forventningerne fra for ti år siden. De har skabt optimale rammer for turn-around-anløb, hvor passagerer stiger af og på skibene. Sammen med Nordre Toldbod og Langelinie giver Oceankaj muligheder for, at København kan modtage krydstogtsskibe i alle størrelser og typer. Dette har bidraget positivt til Københavns økonomi og beskæftigelse. I år blev København endda udnævnt til Europas førende krydstogtshavn af World Travel Awards.

I åbningsåret havde de nye terminaler godt 100 anløb, og sidste år var dette tal næsten fordoblet og stod for over halvdelen af Københavns krydstogtsanløb. Terminalernes ti år har ført mere end 1.300 skibsanløb med en samlet passagerkapacitet på 5 millioner gæster til København. Hvis man lægger alle anløb sammen, svarer det til en samlet skibslængde på 380 kilometer!

Fremtidsplaner

Der er store planer for det næste årti. I 2025 åbnes Europas største landstrømsanlæg på både Oceankaj og Langelinie, så skibene kan slukke generatorerne, når de ligger ved kaj. I 2027, åbner Nordhavnstunnelen, der vil forbedre fremkommeligheden til Ydre Nordhavn. Endelig flytter den nuværende containerterminal fra Levantkaj ind som nabo til krydstogtsterminalerne i Ydre Nordhavn. Byudviklingen vil langsomt også komme til Ydre Nordhavn, der med Nordhavnsparken vil huse et af byens største rekreative områder, og Metroen vil få en station ikke langt fra terminalerne.

Yderligere oplysninger:
Ulrika Prytz Rugfelt, Chief Communications & Sustainability Officer, Copenhagen Malmö Port AB
E-mail: ulrika.prytz@cmport.com, telefon: +46 (0)70 252 00 98.

Topics

Categories

Contacts

Ulrika Prytz Rugfelt

Ulrika Prytz Rugfelt

Press contact Chief Communications & Sustainability Officer +46 (0) 70 252 00 98

Vi forbinder vand med land og skaber vækst og velstand til fælles gavn

Copenhagen Malmö Port (CMP) er en af Skandinaviens største havneoperatører og en full-service havn i Øresundsregionen. Vi modtager en lang række varer og har en infrastruktur, som er tilpasset alle typer skibe.

Copenhagen Malmö Port (CMP)
Containervej 9
DK-2150 Nordhavn, Copenhagen
Danmark