News -
Dybdedykning i havnen
Som havn er det særdeles vigtigt, at vi har et godt kendskab til tilstanden af vores kajer, da de er afgørende for driften af vores virksomhed. For at sikre kajernes tilstand udfører vi regelmæssigt inspektioner af den med brug af dykkere. I de seneste uger har et dykkerhold fra MTE dykket rundt i hele vores virksomhed i Malmö for at inspicere kajerne. Sammenlagt kommer de til at dykke langs 3.160 meter kaj for at sikre, at alt er som det skal være og i godkendt tilstand.
En af de dykkere, der udfører arbejdet, er Christos. Han har arbejdet som industridykker i tre år og beskriver det som et fysisk tungt, men spændende arbejde. Alene dykkerhjelmen, der ser ud som var den taget direkte ud af en sci-fi-film, vejer 12 kilo, og i alt vejer udstyret ca. 45 kilo.
I dag befinder dykkerne sig på en dybde på 9 meter og dykkerhjelmen forsyner Christos med ilt, når han er under overfladen, via en lang slange: De rør, der kan ses på billederne, bruges kun, hvis den primære kilde til ilt kompromitteres. Ud over at fungere som kilde til ilt er hjelmen udstyret med en lygte, et kamera og en mikrofon. Tilsammen udgør de kommunikationskanalen mellem Christos og hans kolleger over overfladen.
- Ved at kommunikere med hinanden kan jeg stille spørgsmål, rapportere om genstande og få hjælp, hvis det skulle være nødvendigt.
Christos viser også, hvordan han gennem hjelmen styrer luftforsyningen i dragten, så han kan bevæge sig op og ned i vandet. Det gør han ved hjælp af en ventil, der er placeret på venstre side, som han når ved at vippe let på hovedet. Han fortæller os, at de tre vigtigste ting, man skal tænke på, når man er under overfladen, er at holde varmen, være forsigtig og bevæge sig langsomt langs bunden.
- Når man dykker for fornøjelsens skyld, lader man tankerne blive tilbage over overfladen. Men som industridykker skal du være konstant opmærksom og inspicere, søge og fortælle om de elementer, du ser i vandet.
Hvad Christos og hans kolleger rapporterer fra deres dyk ligger til grund for beslutninger om og hvornår der skal træffes foranstaltninger for at sikre den fremtidige drift.
- Med det rette grundlag kan vi træffe velbegrundede beslutninger, og foranstaltningerne kan planlægges på lang sigt, så det daglige arbejde i vores havne forstyrres mindst muligt, siger Christopher Kolbjörnsen, ingeniør hos CMP i Malmø.