Skip to content
Ny ugentlig containerrute mellem København og Bremerhaven

Press release -

Ny ugentlig containerrute mellem København og Bremerhaven

Unifeeder forbedrer servicen, der forbinder København med tre tyske knudepunktshavne, ved at skemalægge et ekstra ugentligt containerskibsanløb til Copenhagen Malmö Ports terminaler i København.

Fra den 16. november betjenes CMP's containerterminal i København nu med et ekstra containerskibsanløb hver uge. Denne ekstra service betyder, at Unifeeder forbinder København med de tre store tyske knudepunktshavne: Hamborg to gange om ugen – Bremerhaven og Wilhelmshaven en gang om ugen.

Den nye rute fordobler den ugentlige service, som Unifeeder leverer, hvilket gør det muligt for lokale og regionale virksomheder at skabe vækst i deres forretning til og fra Sjælland.

"Langt størstedelen – i øjeblikket tæt på 90% – af det containergods, der ankommer med skib til Sjælland, håndteres af CMP. Det ekstra ugentlige Unifeeder-anløb skal sikre endnu bedre forbindelser mellem København og de store nordeuropæiske knudepunktshavne. Hovedstadsregionen og Sjælland er et marked i vækst. Københavns Kommune forventer, at der vil være 100.000 flere københavnere inden 2050, hvilket øger behovet for blandt andet varer fragtet i containere," siger Sune Norup Christensen, CCO hos Copenhagen Malmö Port.

”Vi glæder os over, at vi i samarbejde med CMP kan tilføje et ekstra ugentligt anløb på København. Vi håber naturligvis, at vores kunder og ikke mindst importører/eksportører på Sjælland vil nyde godt at de udvidede muligheder for direkte forbindelse til alle 3 transithavne i Tyskland – Hamborg, Bremerhaven og Wilhelmshaven,” siger Unifeeders Area Director Scandinavia, Jens Juel Rasmussen.

Yderligere oplysninger:
Anne-Mette Johansen, Head of Marketing & Communications, Unifeeder, A/S, E-mail: ajo@unifeeder.com, Telefon: +45 8883 0547.
Ulrika Prytz Rugfelt, Chief Communications and Sustainability Officer, Copenhagen Malmö Port AB, E-mail: ulrika.prytz@cmport.com, telefon: +46 (0)70 252 00 98.

Om Unifeeder
Unifeeder Group er et dynamisk logistikfirma, der dækker Europa, Afrika, Asien og Centralamerika. Vi opererer med mere end 150 skibe og åbner vejen for +5,5 mio. containere hvert år. Unifeeder forenkler de komplekse opgaver med at vælge og styre forsyningskæder, ved at levere effektive og bæredygtige transportløsninger. Ved at udvide netværket, præsentere innovative løsninger og være smidige i daglige operationer, gør vi det muligt for vores kunder at fokusere på deres kerneforretning, mens vi sørger for, at deres last flyder. Som en nøglespiller i globale og regionale forsyningskæder erkender vi vores miljømæssige ansvar og forpligter os til at bidrage til reduktionen af lokale, nationale og globale emissioner. At være CO2-neutral inden 2040 er vores hovedmål, og vi er forpligtede til denne målsætning.

Om Copenhagen Malmö Port
CMP er en fuldt integreret full-service havn, der spænder over to lande og to byer, og som betjener Øresundsregionen som helhed. CMP håndterede omtrent 130.000 TEU (20- fodscontainere) sidste år. CMP har ambitionen om at blive en af verdens mest bæredygtige havne og er godt på vej til at blive CO2-neutral i sin egen drift i 2025. Mellem 2020 og 2022 har CMP reduceret CO2-udledningen i egen drift (GHG Scope 1+2) med 57%. Det svarer til en reduktion på 1.231 tons CO2e.

Topics

Categories

Regions

Contacts

Ulrika Prytz Rugfelt

Ulrika Prytz Rugfelt

Press contact Chief Communications & Sustainability Officer +46 (0) 70 252 00 98

Vi forbinder vand med land og skaber vækst og velstand til fælles gavn

Copenhagen Malmö Port (CMP) er en af Skandinaviens største havneoperatører og en full-service havn i Øresundsregionen. Vi modtager en lang række varer og har en infrastruktur, som er tilpasset alle typer skibe.

Copenhagen Malmö Port (CMP)
Containervej 9
DK-2150 Nordhavn, Copenhagen
Danmark