Skip to content
Lindbäcks afskiber volumener til CMP i Malmø

Press release -

Lindbäcks afskiber volumener til CMP i Malmø

Allerede i forbindelse med valget af placering af Lindbäcks nye produktionsanlæg var logistik af volumenenheder en vigtig del af beslutningsgrundlaget. Valget faldt på Haraholmen i Piteå, hvor nærheden til Piteå Hamn og mulighed for skibstransporter vejede tungt. Produktionen har nu været i gang i otte måneder, og i denne uge har Lindbäcks sendt den første omgang volumener med skib. – Vi har lastet og sendt 85 enheder afsted til Lund. Skibstransport er et glimrende supplement til transport med lastbil, og derfor foretager vi nu en indledende test, siger Lars Wallgren, logistikchef.

Lindbäcks har haft et tæt samarbejde med Shorelink, Piteå Port and Hub samt Copenhagen Malmö Port. Ambitionen om at afskibe volumener har været aktuel i længere tid, men det var først nu, at det føltes økonomisk og miljømæssigt bæredygtigt.

– At udnytte søfart til indenrigstransporter er et must for at aflaste både veje og jernbaner i Sverige, som har en af Europas længste kyster. Vi er glade for, at Lindbäcks valgte Haraholmen, Piteå, til virksomhedens nye fabrik, så det er nemt at udnytte skibstransport til deres gods. Projektet tegner godt for fremtiden og muligheden for at øge søfarten fra regionen, siger Ulrika Nilsson, adm. direktør Piteå Port and Hub.

– Der er indtil videre tale om en test af konceptet, men der er flere fordele ved at få skibstransporter til at fungere. Dels er det godt at mindske belastningen på vejene, og hvis vi benytter os af fartøjer, der kommer lastet retur mod syd frem for tomme, kan vi også medregne de miljømæssige og økonomiske fordele, siger Lars Wallgren.

Ann-Charlotte Halldén-Åkeson, Key Account Manager hos Copenhagen Malmö Port AB er også positiv over for det nye samarbejde med Lindbäcks.

– For os er det rigtig spændende at indgå i samarbejdet og være med til at støtte op om denne type af godstransport. At sende gods fra nord til syd via søvejen er både bæredygtigt og effektivt. Malmö er strategisk godt placeret til skibe med transporter videre ud i Europa, men også som regionalt knudepunkt med korte nærtransporter. I præcis dette tilfælde skal godset videre til Lund.

Susanne Jangdal, adm. direktør for ShoreLink, som er operatør i havnen i Piteå, er rigtig godt tilfreds med samarbejdet mellem alle parter, og ser dette som en fin test.

– Den nye type af gods stiller høje krav til god logistik og effektiv håndtering i havnen i Piteå, hvor vi samtidig har gang i store projekter som vindkraft og vores ordinære linjetrafik. Jeg er overbevist om, at vi takket være vores erfarne og kompetente personale vil komme fint i mål, siger Susanne Jangdal, adm. direktør for ShoreLink.

Transporten er den første af to lastninger. Den første transport med 85 volumenenheder og den anden med 90 stk. Enhederne skal bruges til at opføre Sagoeken, et projekt med 175 lejligheder i Lund, som Lindbäcks bygger for Stiftelsen AF Bostäder.

Contacts

Ulrika Prytz Rugfelt

Ulrika Prytz Rugfelt

Press contact Chief Communications & Sustainability Officer +46 (0) 70 252 00 98

Vi forbinder vand med land og skaber vækst og velstand til fælles gavn

Copenhagen Malmö Port (CMP) er en af Skandinaviens største havneoperatører og en full-service havn i Øresundsregionen. Vi modtager en lang række varer og har en infrastruktur, som er tilpasset alle typer skibe.

Copenhagen Malmö Port (CMP)
Containervej 9
DK-2150 Nordhavn, Copenhagen
Danmark