Skip to content
Krydstogtgæster besøger København for første gang i næsten to år

Press release -

Krydstogtgæster besøger København for første gang i næsten to år

Krydstogtskibet Vasco da Gama anløber i dag København med omkring 350 færdigvaccinerede passagerer, som derfor får mulighed for at gå i land i København som de første gæster siden 2019.

2020 markerede et totalt lavpunkt for krydstogtturismen, da de omfattende rejserestriktioner som følge af coronapandemien resulterede i, at havnen i København lå tom for krydstogtskibe og dermed for gæster i land. Hvor Copenhagen Malmö Port (CMP) tog imod knap 935.000 krydstogtgæster i København i 2019, blev det tal sidste år nulstillet. I år har København haft besøg af såkaldte blue cruises, hvor passagerne alene har kunnet besøge byen fra søsiden – og altså uden landgang.

Derfor vækker det stor begejstring, at Vasco da Gama fra rederiet Mystic Cruises i dag lægger til kaj ved Langelinie alene bestående af færdigvaccinerede passagerer ombord, hvilket gør det muligt for gæsterne at gå i land. Skibet ankommer fra Kiel i Tyskland og rejser videre i morgen d. 15. juli. Politiet gennemfører kontrol af skibet for at sikre, at de gældende retningslinjer overholdes, herunder kravet om færdigvaccination.

"Vi har ventet meget længe på denne dag. Selv om der er tale om et mindre skib med et beskedent antal passagerer i forhold til de normale sommeranløb, er jeg jublende glad for, at de første krydstogtgæster får mulighed for at gå i land igen ved Langelinie. Vi er godt forberedt og vil i tæt samarbejde med Politiet og branchen sikre en tryg afvikling af anløbet. Forhåbentligt bliver Vasco da Gama det første af mange skibe, hvor passagerne kan gå i land til gavn for turismen i København", siger Henrik Ahlqvist, Sales Director Cruise, Copenhagen Malmö Port.

  Det er vanskeligt for CMP at vurdere, hvor mange krydstogtskibe der kommer til at besøge København i den indeværende sæson, særligt på grund af de restriktioner, krydstogtbranchen fortsat er underlagt. Der går dog længe, før man nærmer sig de niveauer, vi så, før pandemien indtraf, hvor rekordmange gæster besøgte København. På svensk side ser myndighedskravene anderledes ud og på CMP’s krydstogtterminal i blandt andet Visby er der cirka 130 anløb booket til sommer.

  For yderligere information venligst kontakt:
  Ulrika Prytz Rugfelt, PR & Corporate Communications Manager, Copenhagen Malmö Port AB
  E-mail: ulrika.prytz@cmport.com, telefon: +46 (0)70 252 00 98.

  Subjects

  Tags

  Press contacts

  Ulrika Prytz Rugfelt

  Ulrika Prytz Rugfelt

  Press contact PR- & Corporate Communications Manager +46 70 252 00 98

  Vi forbinder vand med land og skaber vækst og velstand til fælles gavn

  Copenhagen Malmö Port (CMP) er en af Skandinaviens største havneoperatører og en full-service havn i Øresundsregionen. Vi modtager en lang række varer og har en infrastruktur, som er tilpasset alle typer skibe.

  Copenhagen Malmö Port (CMP)
  Containervej 9
  DK-2150 Nordhavn, Copenhagen
  Danmark