Skip to content
International logistikvirksomhed skaber bæredygtige transporter i Malmø

Press release -

International logistikvirksomhed skaber bæredygtige transporter i Malmø

PRESSEMEDDELELSE 

Malmø 12. juni 2020
Den hollandske logistikvirksomhed Westerman Multimodal Logistics etablerer sig på havnen i Malmø. Her bygges et anlæg til omladning af gods til kombineret transport via jernbane, vej og skib. Det bliver et vigtigt knudepunkt for en nordeuropæisk transportkorridor. Ejendommen Verkö 5 dækker et areal på cirka 43.000 kvadratmeter, og kompensationen til kommunen bliver ca. 1,8 millioner årligt.

Med etableringen af Westerman Multimodal Logistics skabes en bæredygtig transportløsning mellem Skandinavien og kontinentet, og en stærk position for Malmø havn. Det er en meget stor investering i Malmö Industrial Park og havneområdet, at Malmö stad udlejer nye industriarealer med byggeret til det belgiske ejendomsudviklings- og investeringsfirma, MG Real Estate, som bliver Westermans udlejer.

Den nye etablering betyder ikke kun 50 nye arbejdspladser på anlægget, men også øget beskæftigelse i brancher med tilknytning til transport og logistik samt det øvrige erhvervsliv i Malmø-regionen.

- Det er en vigtig investering i havnens fortsatte ekspansion og satsning på Malmøs havneområde og vores udviklingsområde, Malmö Industrial Park. Etableringen skaber også nye og velkomne arbejdspladser, siger Andreas Schönström, formand for teknikudvalget.

- Vi er meget positive omkring denne etablering som kan forstærke Malmøs rolle som vækstmotor og betydningsfuld knudepunkt for godstransporter, udtaler Håkan Linné, tekniskudvalgs vice formand.

Westerman har stor erfaring med intermodale godstransporter, og er tæt forbundet med Centraleuropa via Holland, men også til andre store markeder i Europa og andre verdensdele. Med deres etablering kan Malmö stad fortsætte sine bestræbelser på at styrke infrastrukturen for jernbaner i havneområdet.
Hvis man flytter langdistancetransport på lastbiler med godstransporter fra vej til jernbane, medfører det en betydelig reduktion af emissionsniveauerne, da betydeligt tungere gods kan samlastes på godstogene.

- Vi ser meget frem til at skabe et stærk logistikknudepunkt i Malmø, hvor vi alle kan drage fordel af effektive og bæredygtige løsninger via skibsfart og jernbane. Malmø har den perfekte beliggenhed i den nordeuropæiske transportkorridor, siger Lambert Van Dieren, administrerende direktør i Multimodal Logistics.

Håndteringen af jernbanegods vil ske i tæt samarbejde mellem Westerman og havneoperatøren Copenhagen Malmö Port (CMP) med direkte forbindelse til container- og færgeterminalen.

- Regionens erhvervsliv har et klart behov for denne service, og dette initiativ bliver et bæredygtigt skridt i processen med at flytte varer fra langdistancetransport på lastvogn til jernbane- og skibstransport i tæt samarbejde både med CMP’s og med vores andre partnere. Westermans etablering styrker netværket yderligere på havnen, og vi kan i fællesskab tilbyde endnu flere løsninger til kunderne, siger Barbara Scheel Agersnap, CEO i Copenhagen Malmö Port.

Udviklingen af Malmö Industrial Park, et ekspansivt industriområde, der tilbyder attraktive industriarealer i Norra Hamnen i Malmö, sker i samarbejde med CMP. Virksomhedsetableringerne i Malmö Industrial Park sker løbende. I december solgte Malmö stad et areal på omkring 66.500 kvadratmeter på havnen til MG Real Estate.

- Vi er glade for at kunne fortsætte vores projekt inden for seks måneder med andre etableringer i Malmö Industrial Park, og for at kunne tilbyde fleksible logistikfaciliteter til vores lejere. Vi fremhæver vores fokus på bæredygtighed, som dette projekt bliver et særdeles godt eksempel på, og ser med stor spænding frem til at være køreklar i den nærmeste fremtid," siger Anton van Vlerken, CCO for Holland og de Nordiske lande hos MG Real Estate.

Kontakter:

Olle Anderberg, Project manager, City of Malmö, olle.anderberg@malmo.se, +46 708 256 299

Andreas Schönström (S), Chair of the Technical Services Committee, City of Malmö,

andreas.schonstrom@malmo.se, 0709-116897

Johan Ullenby, Head of Norra Hamnen, Copenhagen Malmö Port, johan.ullenby@cmport.com, +46 706 924 141

Lambert van Dieren, Head of Nordics and The Netherlands, Westerman Multimodal Logistics, lvandieren@westermanlogistics.com, +31 648 163 640

Anton Van Vlerken, Chief Country Officer Netherlands and Nordics, MG Real Estate, avv@mgrealestate.eu, +31 650 49 94 64

Topics

Contacts

Ulrika Prytz Rugfelt

Ulrika Prytz Rugfelt

Press contact Chief Communications & Sustainability Officer +46 (0) 70 252 00 98

Vi forbinder vand med land og skaber vækst og velstand til fælles gavn

Copenhagen Malmö Port (CMP) er en af Skandinaviens største havneoperatører og en full-service havn i Øresundsregionen. Vi modtager en lang række varer og har en infrastruktur, som er tilpasset alle typer skibe.

Copenhagen Malmö Port (CMP)
Containervej 9
DK-2150 Nordhavn, Copenhagen
Danmark