Skip to content
Havne drøftede havnelov og grøn omstilling med transportministeren

Press release -

Havne drøftede havnelov og grøn omstilling med transportministeren

PRESSEMEDDELELSE 

København 11 november 2019

Mandag lagde transportminister Benny Engelbrecht vejen forbi Københavns Havn til et møde med Danske Havne og Copenhagen Malmö Port (CMP). Der blev især talt havnelov og grøn omstilling, og ministeren fik selvfølgelig også en rundtur på havnen.

Det var brancheorganisationen Danske Havne, der repræsenterer landets erhvervshavne, der havde arrangeret ministermødet, og det blev afholdt i samarbejde med CMP.

”Vi har i dag haft et godt og konstruktivt møde, hvor jeg også fik mulighed for at få en rundvisning i Københavns Havn. Jeg er meget optaget af, at der sikres stabile rammer for fremtidens havnesektor i mange år fremover. Derfor er det et vigtigt omdrejningspunkt i arbejdet med en fremtidig lovgivning at sikre en bred politisk opbakning. Der har samtidig været mange forskellige holdninger til, hvad der skal ske med havneloven fra centrale aktører i branchen og fra politisk hold i kølvandet på ekspertudvalgets anbefalinger til revision af havneloven fra foråret 2018. Jeg mener derfor, at der er behov for at lytte til de forskellige parter og tage de nødvendige drøftelser, inden vi lægger os fast på, hvordan en revision af havneloven skal se ud, fortæller transportminister Benny Engelbrecht.

Tilfredse havne
Efter mødet var der også tilfredshed hos Danske Havne, der stillede med formand Carsten Aa og direktør Tine Kirk Pedersen.
”Vi havde et rigtigt godt møde med transportministeren, hvor vi blandt andet talte om, hvordan vi kommer videre med havneloven. Vi ser derfor positivt på det videre forløb, som vi glæder os til at være en del af, og vi sætter stor pris på, at ministeren gerne vil lave en havnelov, der favner hele branchen, for kun ved samarbejde kan vi stå stærkest i den internationale konkurrence,” understreger Tine Kirk Pedersen og fortsætter:

”Vi fik også drøftet vores ønske om, at Folketinget vedtager en langsigtet, bæredygtig infrastrukturplan, og at havnene naturligt kommer til at spille en rolle heri, når der er så mange gevinster at vinde på klimaområdet ved at flytte gods fra vej til sø og bane.”

CMP talte om grøn omstilling
Fra CMP deltog administrerende direktør Barbara Scheel Agersnap, og hun var glad for både at kunne vise rundt på havnen og for at drøfte især grøn omstilling med transportministeren:
”Havnen har altid været mødested for mennesker, gods, aktivitet, udsyn og handel. Det skal vi også være i fremtiden, hvor vi vil tage en aktiv rolle i den grønne omstilling. Havnen skal være knudepunktet for mange af de gode kræfter, der gerne vil gøre den maritime industri grønnere. Vi vil åbne havnen og skabe en platform, hvor industri, forskning og entreprenørskab kan mødes og dele viden og inspirere hinanden. Gennem stærke partnerskaber skal vi løfte den grønne maritime udvikling. Det var jeg glad for at italesætte over for ministeren i dag – og herunder give eksempler på, hvordan det allerede sker.”

Ministermødet var en del af en møderække med nye ordførere og andre relevante politikere, som Danske Havne har været i gang med siden sommerferien, og dagens mødedeltagere aftalte at holde dialogen kørende den kommende tid.

For yderligere kommentarer, kontakt Tine Kirk Pedersen på 20 20 86 15.

Contacts

Ulrika Prytz Rugfelt

Ulrika Prytz Rugfelt

Press contact Chief Communications & Sustainability Officer +46 (0) 70 252 00 98

Vi forbinder vand med land og skaber vækst og velstand til fælles gavn

Copenhagen Malmö Port (CMP) er en af Skandinaviens største havneoperatører og en full-service havn i Øresundsregionen. Vi modtager en lang række varer og har en infrastruktur, som er tilpasset alle typer skibe.

Copenhagen Malmö Port (CMP)
Containervej 9
DK-2150 Nordhavn, Copenhagen
Danmark