Skip to content
COWI og Rambøll udpeges som tekniske rådgivere for CMP's udviklingsprojekt i Ydre Nordhavn

Press release -

COWI og Rambøll udpeges som tekniske rådgivere for CMP's udviklingsprojekt i Ydre Nordhavn

COWI og Rambøll bliver tekniske rådgivere for Copenhagen Malmö Port (CMP) i det kommende udviklingsprojekt i Ydre Nordhavn i København. Opgaven, som er tildelt COWI og Rambøll, omfatter dermed blandt andet teknisk rådgivning op til etableringen af en ny containerterminal med tilhørende anlæg og infrastruktur, etablering af kontor og administrative faciliteter samt plads til relevante myndigheder.

Det var i september 2020, at CMP indledte udbudsprocessen for teknisk rådgivning til fremtidige udviklingsprojekter i Ydre Nordhavn i København, hvor CMP blandt andet planlægger at flytte den eksisterende containerterminal på Levantkaj inden for få år.

- CMP er i konstant udvikling. Et af vores større projekter lige nu er udviklingen af helt nye arealer i Ydre Nordhavn i København inkl. blandt andet opførelsen af en ny containerterminal. Den eksisterende containerterminal i København har i forvejen en meget høj kapacitet med sin strategiske beliggenhed og tilhørende infrastruktur. Med flytningen af terminalen til Ydre Nordhavn forstærkes dette yderligere, når der etableres nye og effektive faciliteter lige ved siden af moderne infrastruktur. Som en vigtig succesfaktor i dette arbejde er der behov for erfarne og kompetente tekniske rådgivere med stor kapacitet. Det har vi nu fået i form af COWI og Rambøll, og vi glæder os rigtig meget til vores fælles samarbejde," siger Povl Dolleris Røjkjær Ungar, COO hos Copenhagen Malmö Port.

Brian Foged, vicepræsident for COWIs marine og foundation engineering afdeling, ser frem til et spændende samarbejde med Copenhagen Malmö Port og Rambøll.

- Etablering og fremtidssikring af marine- og kystinfrastruktur ligger vores team indenfor vandbygning, havne og kystteknik tæt på hjerte, og vi glæder os meget til at komme i gang med opgaverne. For at sikre bedst mulige betingelser for CMP og alle brugere af containerterminalen, har vi også mulighed for at trække på yderlige kompetencer fra vores kollegaer i transport-, energi- og byggeridivisionerne samt Arkitema. Det er en ære at være med i udviklingen af Ydre Nordhavn og havnemiljøet i Øresund.

Per Kristensen, projektchef hos Rambøll ser også positivt på samarbejdet:

- Vi er meget glade for at blive udpeget som teknisk rådgiver på dette projekt og ser nu frem til, i tæt samarbejde med CMP, at udvikle det cirka 45 ha store areal i Ydre Nordhavn til at rumme fremtidens havnefaciliteter i verdensklasse med fokus på innovative og bæredygtige løsninger. Vi har med succes gennemført rådgivning på krydstogsterminal 4 og containerterminalen og ser nu frem til at fortsætte det gode samarbejde, hvor vi kan byde ind med bred vifte af multidisciplinære rådgiverkompetencer indenfor havneområdet, byggeriområdet og byudvikling, så vi kan hjælpe CMP med at realisere deres vision om at udvikle fremtidens havn og understøtte deres rolle som vækstkatalysator i Øresundsregionen.

Samarbejdet indledes helt fra starten af COWI og Rambøll, og aftalen strækker sig over en fireårig periode med mulighed for en forlængelse på yderligere to år.

Yderligere information, kontakt:

Ulrika Prytz Rugfelt, PR & Corporate Communications Manager, Copenhagen Malmö Port AB
E-mail: ulrika.prytz@cmport.com,Telefon: +46 (0)70 252 00 98.

Emma Wahlberg-Melvig, Head of Communication (International), COWI A/S
Email: emwa@cowi.com, Telefon: +45 4176 0689.

Selma Karaca, Communications Lead Consultant, Rambøll
E-mail: seka@ramboll.dk, Telefon: +45 5161 4866

Topics

Categories

Regions

Contacts

Ulrika Prytz Rugfelt

Ulrika Prytz Rugfelt

Press contact Chief Communications & Sustainability Officer +46 (0) 70 252 00 98

Vi forbinder vand med land og skaber vækst og velstand til fælles gavn

Copenhagen Malmö Port (CMP) er en af Skandinaviens største havneoperatører og en full-service havn i Øresundsregionen. Vi modtager en lang række varer og har en infrastruktur, som er tilpasset alle typer skibe.

Copenhagen Malmö Port (CMP)
Containervej 9
DK-2150 Nordhavn, Copenhagen
Danmark