Skip to content
Foto: CMP. Mikael Johansson, Konecranes, Povl Dolleris Røjkjær Ungar, CMP.
Foto: CMP. Mikael Johansson, Konecranes, Povl Dolleris Røjkjær Ungar, CMP.

Press release -

Copenhagen Malmö Port overtager formelt otte straddle carriers fra Konecranes

I mandags overdragede Konecranes officielt otte hybride Konecranes Noell Straddle Carriers til Copenhagen Malmö Port (CMP). Disse straddle carriers blev bestilt i Q2 2023 og er beregnet til den nye containerterminal i København. Delene blev leveret til CMP i 4. kvartal sidste år og er samlet og grundigt testet on-site på den nuværende containerterminal.

Næste år flyttes den eksisterende containerterminal et par kilometer til en ny og bedre placering i Ydre Nordhavn. By & Havn, en af CMP's ejere, er bygherre på containerterminalen, mens CMP står for udstyret og driften af terminalen. Den nye terminal vil spille en afgørende rolle i den regionale udvikling og forsyner det voksende hovedstadsområde i København og resten af Sjælland med produkter og varer og imødekommer eksportbehovet hos regionens virksomheder.

I denne travle havn kræver CMP høj ydeevne af sit udstyr, og i evalueringsprocessen var bæredygtighed en af de vigtigste faktorer. Efter at have reduceret udledningen af fossilt CO2 med 68 procent siden 2020 er CMP godt på vej til at levere fossilfri håndtering af containergods. Konecranes hjælper med denne proces.

"De nye straddle carriers er et vigtigt skridt mod CMP's mål om at opnå klimaneutralitet i vores virksomhed inden 2025. Disse maskiner kører på fossilfri HVO100* biodiesel i stedet for fossil diesel, og anvender moderne hybridteknologi, der bruger betydeligt mindre brændstof end tidligere udstyr. Med disse nye maskiner forbedres effektiviteten og produktiviteten og opfylder vores kunders krav. Vi er glade for, at Konecranes har opfyldt missionen og leveret de nye straddle carriers hurtigt, så vi kan bruge dem allerede i dag," siger Povl Dolleris Røjkjær Ungar, COO, Copenhagen Malmö Port.

De nye straddle carriers kan løfte containere 1-over-3, i modsætning til dem, der i øjeblikket bruges på den eksisterende terminal, som løfter 1-over-2. Det betyder, at flere containere kan opbevares i samme område.

Hubert Foltys, direktør af Konecranes Straddle Carrier-forretning, siger: "CMP har sat barren meget højt i forhold til energiforbrug og udledning. Konecranes var i stand til at opfylde og i nogle henseender endda overgå deres krav med disse straddle carriers. Vi er taknemmelige for CMP's tillid til vores teknologi og ydeevne og ser frem til at bygge videre på vores gode relation, når vi bevæger os videre på en ny rejse i havnens historie.”

I begyndelsen af 2025 vil Konecranes også levere to elektriske STS-kraner (ship-to-shore-kraner) til CMP til den nye terminal.

Yderligere oplysninger:

Svend Videbæk, Marketing Specialist, havnekraner, Konecranes
E-mail: svend.videbaek@konecranes.com eller telefon: +358 40 729 3953

Konecranes Media Desk
media@konecranes.com

Ulrika Prytz Rugfelt, Chief Communication & Sustainability Officer, Copenhagen Malmö Port
E-mail:ulrika.prytz@cmport.com, telefon: + 46 702 52 00 98.

Konecranes er en global leder inden for materialehåndteringsløsninger, der betjener en bred vifte af kunder på tværs af flere brancher. Vi sætter konsekvent branchens benchmark, fra daglige forbedringer til gennembrud på tidspunkter, der betyder mest, fordi vi ved, at vi altid kan finde en sikrere, mere produktiv og bæredygtig måde. Det er derfor, at Konecranes med omkring 16.600 medarbejdere i over 50 lande hver dag får tillid til at løfte, håndtere og flytte det, verden har brug for. I 2023 var koncernens samlede salg på EUR 4,0 mia. Konecranes-aktier er noteret på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR).

Copenhagen Malmö Port er en full-service havn og en af Skandinaviens største havneoperatører med terminaler i København, Malmø og Visby. Virksomheden har mere end 300 ansatte, og over 5.000 skibe besøger havnen hvert år. CMP har et klart mål om at blive klimaneutral i 2025. CMP er udpeget som Core Port og spiller en vigtig rolle i udviklingen af det europæiske transportnetværk, TEN-T.

* Hydrobehandlet vegetabilsk olie

Topics

Categories

Contacts

Ulrika Prytz Rugfelt

Ulrika Prytz Rugfelt

Press contact Chief Communications & Sustainability Officer +46 (0) 70 252 00 98

Vi forbinder vand med land og skaber vækst og velstand til fælles gavn

Copenhagen Malmö Port (CMP) er en af Skandinaviens største havneoperatører og en full-service havn i Øresundsregionen. Vi modtager en lang række varer og har en infrastruktur, som er tilpasset alle typer skibe.

Copenhagen Malmö Port (CMP)
Containervej 9
DK-2150 Nordhavn, Copenhagen
Danmark