Skip to content
Containerships vælger CMP i Malmö til ny rute

Press release -

Containerships vælger CMP i Malmö til ny rute

PRESSEMEDDELELSE

Malmø, den 16. april 2019

Når Containerships nu starter sin nye tjeneste Scan Baltic 1, bliver Copenhagen Malmö port, CMP, en vigtig havn for import og eksport til og fra Sverige og Europa. I går anløb det første containerskib til Norra Hamnen i Malmö.

Når Containerships har valgt at Copenhagen Malmö Port skal indgå som permanent havn i den nye rute øges mulighederne for at importere og eksportere godt til og fra Sverige via søvejen betydeligt. I ruten indgår fem fartøjer, som hver uge besejler Portugal, Spanien, England, Holland, Polen og Sverige.

Containerships vil kunne tilbyde bæredygtige transporter med dør-til-dør løsninger. Derfor var kravet til de indgående havne i den nye rute Scan Baltic 1 at de i stor udstrækning kan tilbyde intermodale løsninger, dvs. at godset kan omlastes mellem tog, lastbil og skib.

- CMP Malmø tilbyder alle de løsninger, som vi som rederi inden for korte søtransporter ser som en forudsætning for, at vi kan sikre det høje serviceniveau, vores kunder har brug for. CMP tilbyder fleksibilitet og nem adgang til vores landtransporter, og CMP ser ud til at have de samme ambitioner for udvikling, som Containerships har. Vi tror på samarbejdet, og det er vores opfattelse, at vores ankomst har været længe ventet i regionen, så fremtiden ser spændende ud, siger Urban Williamson, General Manager for Containerships.

Malmø er strategisk godt placeret til skibe med transporter videre ud i Europa, men også som regionalt knudepunkt for korte nærtransporter.

- CMP styrker sin position som logistiknav, når vi nu bliver en del af Scan Baltic 1. I Malmö kan vi imødegå de krav som Containerships stiller, fordi vi kan tilbyde rendyrkede intermodale løsninger med nærhed til både tog og vejnet og med store arealer til omlastning. Det skaber både plads til effektiv håndtering og fleksible løsninger. Vi ser frem til det nye samarbejde og er glade for at hilse Containerships velkommen til Malmö, siger Ann-Charlotte Halldén Åkeson, Key Account Manager, Copenhagen Malmö Port.

Ved at udnytte transportformerne effektivt reduceres også klimapåvirkningerne. Transport af en container på lastbil mellem Barcelona og Malmö indebærer et CO2-udslip på næsten 6.500 kg. Med en intermodal løsning, hvor store dele af transporten foregår med skib og tog, reduceres udslippet med næsten 4.500 kg.

Som traditionen byder modtog kaptajnen på skibet en mindeplade i forbindelse med premiereanløbet hos CMP.

For yderligere information, kontakt venligst:

Ann-Charlotte Halldén Åkeson, Key Account Manager, Copenhagen Malmö Port AB
E-mail: anncharlotte.h.akeson@cmport.com, telefon +46 70 692 42 67

Catarina Johansson, Senior sales executive, Containerships
E-mail: gtg.cjohansson@containerships.eu, telefon +46 70 635 87 20

Contacts

Ulrika Prytz Rugfelt

Ulrika Prytz Rugfelt

Press contact Chief Communications & Sustainability Officer +46 (0) 70 252 00 98

Vi forbinder vand med land og skaber vækst og velstand til fælles gavn

Copenhagen Malmö Port (CMP) er en af Skandinaviens største havneoperatører og en full-service havn i Øresundsregionen. Vi modtager en lang række varer og har en infrastruktur, som er tilpasset alle typer skibe.

Copenhagen Malmö Port (CMP)
Containervej 9
DK-2150 Nordhavn, Copenhagen
Danmark