Skip to content
CMP giver 40 ansatte varsel om opsigelse i Malmø

Press release -

CMP giver 40 ansatte varsel om opsigelse i Malmø

PRESSEMEDDELELSE 

Malmø 16. april 2020

Corona-krisen rammer havnevirksomheden Copenhagen Malmö Port (CMP) hårdt. På trods af en række vedtagne foranstaltninger, såsom spareplan og brugen af de statslige hjælpepakker, er CMP nødsaget til at give besked om opsigelser. 40 medarbejdere i Malmø berøres.

Med et Asien som endnu ikke er tilbage på fuld kapacitet, med et Europa der er lukket og med et USA der er rigtig hårdt ramt af Corona-krisen, er konsekvenserne for handel og turisme i denne region enorme. Rederiers og kunders prognoser ændres fra uge til uge, nogle gange endda fra dag til dag. Med bl.a. lukkede bilfabrikker og et salg af nyproducerede biler der er styrtdykket, vil det have en stor påvirkning på Malmø som er Skandinaviens største bilhavn. Desuden påvirkes CMP kraftigt af en for øjeblikket helt lukket krydstogtsvirksomhed og markant nedgang i de fleste øvrige forretningsområder, både i Danmark og i Sverige.

- Jeg beklager virkelig, at vi ikke ser nogen anden udvej end at give varsel om opsigelse. Det er en tung besked at give til medarbejderne. Vi har i et stykke tid arbejdet på at finde andre løsninger, herunder en omfattende spareplan, som blev indledt i marts, og de statslige hjælpepakker benyttes i både Danmark og Sverige, men det er desværre ikke tilstrækkeligt. Faldet i antal anløb og håndterede volumener og dermed indtægtstab er for store, siger Barbara Scheel Agersnap, CEO hos Copenhagen Malmö Port AB.
På den danske side er der ikke varslet opsigelser på nuværende tidspunkt. Udviklingen af krisen og en række igangsatte initiativers effekter bliver afgørende for, om der også skal varsles opsigelser på dansk side senere på året.

- For at CMP skal kunne forblive en sund virksomhed også i fremtiden er tilpasninger til den nye virkelighed nødvendig, selvom det gør frygteligt ondt. Målsætningen er naturligvis at minimere antallet af opsigelser, og samtidig få CMP ud af krisen på bedst mulig vis, så vi står rustet til at møde markedet og efterspørgslen efter Corona-krisen. CMP er en del af den kritiske infrastruktur der sikrer at godstransporterne i vores region fungerer. Det er vores intention og håb, at CMP også i fremtiden vil være den fantastiske havn, som vi er i dag. Det er netop hensynet til CMP, både i den akutte krise men også på den lidt længere bane, der er årsagen til den triste besked i dag, afslutter Barbara Scheel Agersnap.

For yderligere information venligst kontakt:Ulrika Prytz Rugfelt, PR & Corporate Communications Manager, Copenhagen Malmö Port AB
E-mail: ulrika.prytz@cmport.com, telefon: +46 (0)70 252 00 98.

Contacts

Ulrika Prytz Rugfelt

Ulrika Prytz Rugfelt

Press contact Chief Communications & Sustainability Officer +46 (0) 70 252 00 98

Vi forbinder vand med land og skaber vækst og velstand til fælles gavn

Copenhagen Malmö Port (CMP) er en af Skandinaviens største havneoperatører og en full-service havn i Øresundsregionen. Vi modtager en lang række varer og har en infrastruktur, som er tilpasset alle typer skibe.

Copenhagen Malmö Port (CMP)
Containervej 9
DK-2150 Nordhavn, Copenhagen
Danmark