Skip to content
CMP og DFDS etablerer landstrøm i København

Press release -

CMP og DFDS etablerer landstrøm i København

PRESSEMEDDELELSE

København 9. oktober 2019

CMP og DFDS etablerer landstrøm i København

Copenhagen Malmö Port (CMP) og DFDS har indgået aftale om et landstrømsanlæg, der etableres i København, hvilket indebærer, at skibene Crown Seaways og Pearl Seaways kan modtage strøm fra land. Med et landstrømsanlæg reduceres udslip af luftforurenende stoffer såsom NOx, SOx samt partikler, hvilket går hånd i hånd med både CMP's og DFDS' ambitioner om at bidrage til et grønnere København.

CMP og DFDS iværksætter nu en fælles satsning, der indebærer, at DFDS-skibene fra næste år skal kunne tilslutte sig landstrøm. DFDS har med sin færgetrafik faste daglige anløb, og det er altid de samme skibe, der sejler i pendulfart mellem Oslo og København, hvilket gør det fornuftigt at etablere et landstrømsanlæg.

- For CMP er dette en vigtig milepæl i vores arbejde med bæredygtighed. DFDS har været en betydningsfuld kunde for CMP i mange år og er en vigtig aktør i regionen. Med dette tiltag udvider vi vores samarbejde og styrker vores fælles rejse mod at bidrage til et grønnere København. Sammen med DFDS har vi fundet en løsning, som betyder, at udslippet i centrum af København mindskes markant, når skibene ligger ved kaj, siger Barbara Scheel Agersnap, CEO for Copenhagen Malmö Port.

- Vi er glade for, at det nu bliver muligt at tilslutte skibene til et landstrømsanlæg i København til gavn for vores naboer i byen og klimaet. Det ser vi frem til at samarbejde med såvel Copenhagen Malmö Port og Københavns Kommune om, så vi kan fremtidssikre færgefarten mellem de to hovedstæder, siger Torben Carlsen, CEO, DFDS.

Arbejdet med at udforme anlægget starter nu, og byggeriet planlægges igangsat i 2020.

For yderligere information, kontakt venligst:

Gert Jakobsen, Vice President, Communications, DFDS
E-mail: gert.jakobsen@dfds.com, tlf: +45 24 40 00 43

Ulrika Prytz Rugfelt, PR & Corporate Communications Manager, Copenhagen Malmö Port AB

E-mail: ulrika.prytz@cmport.com, tlf: +46 702 52 00 98

Contacts

Ulrika Prytz Rugfelt

Ulrika Prytz Rugfelt

Press contact Chief Communications & Sustainability Officer +46 (0) 70 252 00 98

Vi forbinder vand med land og skaber vækst og velstand til fælles gavn

Copenhagen Malmö Port (CMP) er en af Skandinaviens største havneoperatører og en full-service havn i Øresundsregionen. Vi modtager en lang række varer og har en infrastruktur, som er tilpasset alle typer skibe.

Copenhagen Malmö Port (CMP)
Containervej 9
DK-2150 Nordhavn, Copenhagen
Danmark