Skip to content
CMP indfaser fossilfrit brændstof på containerterminalen i København

Press release -

CMP indfaser fossilfrit brændstof på containerterminalen i København

Med indfasning af HVO100 i november 2023 tager CMP et vigtigt skridt mod CO2-neutralitet og fossilfri containerhåndtering i København.

CMP stræber efter at være en af verdens mest bæredygtige havne og har i denne forbindelse et konkret mål om, at være CO2-neutral hvad angår fossil CO2 i egen drift i 2025 – og klimapositiv i 2040 i overensstemmelse med Science Based Targets. I årene 2020 – 2022 har CMP mindsket sine CO2-udledninger i egen virksomhed (GHG Scope 1+2) med 57 %. Dette modsvarer en reduktion med 1.231 ton CO2e.

Rejsen mod målet om CO2-neutralitet i egen drift har nu taget yderligere et vigtigt skridt i København. CMP indfaser fra november 2023 gradvist det fossilfrie brændstof HVO100 (hydrogenereret vegetabilsk olie) til maskinerne på containerterminalen. Containerterminalens store STS-kraner (ship-to-shore) og arbejdskøretøjer kører allerede på el fra vedvarende energikilder.

I første omgang forsynes havnens nye terminaltraktorer, samt baglands- og gaffeltrucks med HVO100. Med dette skridt forventes det, at CMP allerede nu kan reducere fossilt dieselforbrug med ca. 60.000 liter per år, hvilket modsvarer en reduktion på ca. 130 ton CO2e årligt. I april 2023 bestilte CMP nye Straddle Carriers med en batteri-hybrid drivlinje. Når de gradvist idriftsættes, vil de også anvende HVO100. I 2025 flytter containerterminalen i København til Ydre Nordhavn og CMP forventer da at al fossilt brændstof er udfaset på samtlige terminaler.

”Den grønne omstilling af CMP’s drift er ikke noget vi kun planlægger for i fremtiden – det sker allerede og indfasningen af HVO100 på containerterminalen i København er et vigtigt og naturligt skridt i vores bestræbelser på at være en af verdens mest bæredygtige havne. CMP har allerede reduceret CO2-udleninger med 57% siden 2020 og vi forventer at nå målet om CO2-neutralitet i 2025. Indfasningen af HVO100 følger udskiftningen af CMP’s maskiner og medfører også, at CMP kan understøtte vores kunders efterspørgsel efter fossilfri og CO2-neutrale transportkæder”, siger Povl Dolleris Røjkjær Ungar, COO, Copenhagen Malmö Port.

I Malmö har CMP indfaset HVO100, hvilket har reduceret CMP's udledninger med over ca. 840 tons CO2e på årsbasis.

For yderligere information, kontakt venligst:
Ulrika Prytz Rugfelt, Chief Communications & Sustainability Officer, Copenhagen Malmö Port AB.
E-mail: ulrika.prytz@cmport.com, Telefon: +46 (0)70 252 00 98.

Topics

Categories

Regions

Contacts

Ulrika Prytz Rugfelt

Ulrika Prytz Rugfelt

Press contact Chief Communications & Sustainability Officer +46 (0) 70 252 00 98

Vi forbinder vand med land og skaber vækst og velstand til fælles gavn

Copenhagen Malmö Port (CMP) er en af Skandinaviens største havneoperatører og en full-service havn i Øresundsregionen. Vi modtager en lang række varer og har en infrastruktur, som er tilpasset alle typer skibe.

Copenhagen Malmö Port (CMP)

Containervej 9
DK-2150 Nordhavn, Copenhagen
Danmark