Skip to content
På besøg hos Westerman i Malmö Industrial Park

News -

På besøg hos Westerman i Malmö Industrial Park

I juni 2020 kom den gode nyhed, at den hollandske logistikvirksomhed, Westerman Multimodal Logistics, etablerer sig hos CMP i Malmö Industrial Park. MG Real Estate, Westermans udlejer, startede opførelsen af logistikanlægget i starten af året, og nu varer det ikke længe, før Westerman påbegynder driften i Malmö med omladning af gods via jernbane, skibsfart og vej.

Vi har været ude i Malmö Industrial Park og besøgt Westermans svenske administrerende direktør Johan Ullenby, der tiltrådte i december 2020, og som også er en tidligere kollega fra CMP, for at få en opdatering på arbejdet med 43.000 M2  store anlæg.

Johan Ullenby, administrerende direktør i Westerman Sverige, i det nyopførte logistikanlæg.

Westerman er en virksomhed, der går tilbage til slutningen af 1800-tallet, og som i dag tilbyder sine kunder effektive transportløsninger inden for jernbane, skibsfart og vej. Forretningskonceptet er baseret på omladning, distribution og transport af varer fra deres logistikanlæg til Europa og resten af verden. Ifølge Johan var det en let beslutning at etablere sig i Malmö Industrial Park.

- Alt ligger inden for en kvadratkilometer i havnen. Gennem CMP går godsstrømmene gennem togskinner, veje og færgelinjer, der strækker sig ud i Europa og resten af verden. Her kan vi omlade fra for eksempel færge til tog i vores logistikknudepunkt og dermed tilbyde vores kunder bæredygtige og effektive logistikløsninger," siger Johan

  Udsigten fra mødelokalet på øverste etage, ved Øresundsbroen kan man skimte to Finnlines-færger.

  Johan viser os op på øverste etage, hvor der bygges cirka 600 M2 kontorlokaler. Der vil være omklædningsrum, kaffestuer, kontorlokaler og mødelokaler. Kontoret har en storslået udsigt over havnen, Øresundsbroen og Danmark. Men Johan siger, at udsigten snart kan ændre sig.

  - Vi har allerede planer om at udvide anlægget med yderligere 26.000 M2, og en reservation af grunden blev godkendt af teknikudvalget i midten af august. Hvis vi beslutter at udvide, betyder det blandt andet, at vi i fremtiden kan modtage tolv togvogne i stedet for seks," siger Johan.

  Togskinnerne vil blive lagt til venstre i billedet, og anlægget kan rumme op til seks togvogne, et tal, der bliver fordoblet, hvis Westerman vælger at udvide anlægget.

  Johan forklarer endvidere, at arbejdet med logistikanlægget forløber planmæssigt og næsten er afsluttet. Man er ivrig for at komme i gang med arbejdet og etablerer et provisorisk kontor på anlægget, mens man venter på, at øverste etage bliver klar i midten af september.

  Man har valgt at købe brugte kontormøbler, da det er en del af Westermans bæredygtighedsarbejde.

  - Vi har placeringen, og vi har muligheden. Med vores placering i Malmö Industrial Park mødes vi ved et punkt, hvor systemerne arbejder sammen, hvor vi kan finde samarbejdsmuligheder og skabe merværdi både sammen med CMP, og fremtidige aktører herude. Nu glæder jeg mig til at starte vores rejse i Malmö hvad dag det skal være, når hvor vi modtager den første last til omladning i vores nye logistikknudepunkt.

   Mange tak Johan, vi ønsker dig og Westerman held og lykke med det nye anlæg!

   Related links

   Subjects

   Categories

   Press contacts

   Ulrika Prytz Rugfelt

   Ulrika Prytz Rugfelt

   Press contact PR- & Corporate Communications Manager +46 70 252 00 98

   Vi forbinder vand med land og skaber vækst og velstand til fælles gavn

   Copenhagen Malmö Port (CMP) er en af Skandinaviens største havneoperatører og en full-service havn i Øresundsregionen. Vi modtager en lang række varer og har en infrastruktur, som er tilpasset alle typer skibe.

   Copenhagen Malmö Port (CMP)
   Containervej 9
   DK-2150 Nordhavn, Copenhagen
   Danmark