Skip to content
Innovativ inspektion

News -

Innovativ inspektion

En vigtig del af vores arbejde er den kontinuerlige inspektion af vores kajer. Kajinspektionen udføres typisk fra et fartøj, hvor man fra havsiden kan kontrollere, at kajerne er i god stand. Sidste gang det var tid til at tjekke kajerne i Norra hamnen i Malmø valgte vi dog at afprøve en ny, innovativ måde at udføre inspektionen på. Med hjælp fra vores dronepilot fra NCC blev kajerne i stedet inspiceret fra oven.

Fra et vedligeholdelsesmæssigt perspektiv er der et stort potentiale i brugen af droner.

- Ud over at se, at kajerne er i godkendt stand, er det muligt at bruge droner til at inspicere hustage, toppen af master og kontrollere telte i bulkhavnen, forklarer Anders Calmstedt, chef for drift og vedligeholdelse. 

Anders er positiv over for brugen af droner og forklarer, at det giver os mulighed for at se ting, vi måske ellers havde overset.

- Vi kommer helt sikkert til at bruge droner igen. Det er omkostningseffektivt og giver os mulighed for at se virksomheden fra en helt ny vinkel, konkluderer han. 

Contacts

Ulrika Prytz Rugfelt

Ulrika Prytz Rugfelt

Press contact Chief Communications & Sustainability Officer +46 (0) 70 252 00 98

Vi forbinder vand med land og skaber vækst og velstand til fælles gavn

Copenhagen Malmö Port (CMP) er en af Skandinaviens største havneoperatører og en full-service havn i Øresundsregionen. Vi modtager en lang række varer og har en infrastruktur, som er tilpasset alle typer skibe.

Copenhagen Malmö Port (CMP)
Containervej 9
DK-2150 Nordhavn, Copenhagen
Danmark