Skip to content
Havnen i Malmø er årets bæredygtighedsplacering

News -

Havnen i Malmø er årets bæredygtighedsplacering

Ved Intelligent Logistiks heldagskonference i februar, Logistikläget 2020, afslørede man listen over Sveriges 25 bedste logistikplaceringer i 2020. Malmø modtog udmærkelsen "Årets bæredygtighedsplacering" for sin satsning på søfart og jernbane i kraft af sit etableringskrav for grundene i Norra Hamnen.

Intelligent Logistik har uddelt fem forskellige diplomer til placeringer, som udmærker sig i 2020. Malmø fik diplomet som "Årets bæredygtighedsplacering" for sin satsning på søfart i kraft af sit etableringskrav for grundene i Norra Hamnen.

Udmærkelserne blev offentliggjort allerede den 7. februar i Stockholm, og i går landende Malmøs diplom endelig hos os. Diplomet blev modtaget af Malmø kommunes projektleder Olle Anderberg ved et seminar om bæredygtig byudvikling i Malmø havn hos Copenhagen Malmö Port.

- Det føles som en stor hæder at tage imod dette diplom, siger Olle Anderberg, projektleder i byudviklingsafdelingen for området Malmö Industrial Park i Norra Hamnen. Vi er mange personer og organisationer, der står bag denne udmærkelse. De globale udfordringer, som vi står over for, kræver, at vi arbejder sammen, for at havnen har de rette funktioner og forudsætninger for den bæredygtige omstilling.

Begrundelse

"Malmø kommune har gennem sit etableringskrav om, at grundene i Norra Hamnen skal bruges til virksomheder med gods over kaj og pr. bane, tydeligt markeret, at man ønsker at styre i retning af mere bæredygtige logistikstrategier. Satsningen har båret frugt gennem belgiske Real Estates etablering på 42 000 kvm, som kan bidrage til at intensivere samarbejdet med de belgiske storhavne og gavne både regionen og havnen. Placeringen har også rekordvækst med 90 000 kvm nye logistikarealer i løbet af 2020."

En bæredygtig havn – Agenda 2030

Havnene i Europa benytter forskellige strategier i deres bæredygtighedsarbejde. Det kan dreje sig om energieffektivisering og om, at virksomheder i fællesskab udnytter hinandens ressourcer. Men det kan også være socialt bæredygtighedsarbejde i form af praktikpladser og bevarelse af historiske dele af havnene med kulturelle værdier.

Sammen med Helsingfors, Buenos Aires, Kapstaden og en række andre verdensbyer har Malmø valgt at styrke samarbejdet og gå i brechen for Agenda 2030. Derfor vil bæredygtighedsarbejdet være en vigtig ledestjerne i arbejdet med at udvikle Malmø havn.

_____________________________________________________________________

Fakta
Intelligent Logistik – Sveriges bedste logistikplaceringer

Siden 2005 har Intelligent Logistik hvert år udarbejdet en liste over Sveriges bedste logistikplaceringer som en vejledning til dem, der ønsker at etablere et centrallager i Sverige. Med årene er listen vokset fra 15 til 25 placeringer, nye kriterier er kommet til og er blevet forfinet for at følge de tendenser, der har indvirkning på, hvor lagre placeres. Listen er en kombination af hårde kriterier som infrastruktur, godsstrømme, adgang til arealer, logistikaktiver og etableringer og blødere værdier som adgang til logistikkompetence og det regionale samarbejdsklima for at tage temperaturen på Logistiksverige over tid.

Norra Hamnen – Malmö Industrial Park

Malmö Industrial Park er et ekspansivt industriområde midt i Øresundsregionen, Nordens største arbejdsmarkedsregion og tættest befolkede storbyregion. Her tilbyder man centralt beliggende industrigrunde til aktører inden for produktion, forædling og distribution. Grundene ligger i direkte tilknytning til Copenhagen Malmö Port (CMP), hvor de trimodale logistikløsninger – bane-, vej- og skibstrafik – knyttes sammen på en effektiv måde. Malmø Kommune arbejder for bæredygtige havne- og industriaktiviteter og samarbejder med aktørerne i havneområdet for at finde intelligente løsninger inden for genindvinding, logistik og energi, såkaldt industriel symbiose. De virksomheder, der etablerer sig i området, skal bidrage til øget beskæftigelse, styrke havnens virksomheder og øge godsmængderne over kaj.

Contacts

Ulrika Prytz Rugfelt

Ulrika Prytz Rugfelt

Press contact Chief Communications & Sustainability Officer +46 (0) 70 252 00 98

Vi forbinder vand med land og skaber vækst og velstand til fælles gavn

Copenhagen Malmö Port (CMP) er en af Skandinaviens største havneoperatører og en full-service havn i Øresundsregionen. Vi modtager en lang række varer og har en infrastruktur, som er tilpasset alle typer skibe.

Copenhagen Malmö Port (CMP)
Containervej 9
DK-2150 Nordhavn, Copenhagen
Danmark