Skip to content
Besøg af det grønne skib M/V AUTO ENERGY i København

News -

Besøg af det grønne skib M/V AUTO ENERGY i København

I sidste uge fik vi i København besøg af PCTC-skibet (Pure Car/Truck Carrier) M/V AUTO ENERGY. AUTO ENERGY kommer fra rederiet UECC og gæster regelmæssigt CMP i Malmö, hvor hun ligger ved vores kaj hver anden uge, tirsdag til onsdag i forbindelse med losning og lastning af køretøjer. Det var også hos CMP i Malmö, at UECC valgte at døbe sit skib i 2017. Du kan se dåbsceremonien her -->

Det, der får AUTO ENERGY til at skille sig ud blandt mange andre skibe er, at hun drives af LNG, flydende naturgas, en brændstoftype, der mindsker udslippet af partikler med op til 99 procent sammenlignet med andre brændstoffer.

”Det er fantastisk at se skibet Auto Energy hos os i København. Og det er ekstra dejligt, at hun i sin kapacitet som LNG-skib, slipper betydeligt mindre luftforening ud end skibe, der drives af andre brændstoffer. Et skridt i det rigtige retning for et grønnere København,” siger Martin Bro Andersen, Manager, Terminal Planning hos CMP.

Skibet ankom til vores havn fra Zeebrugge klokken seks om morgenen og allerede klokken 10 havde vi losset skibet, så det kunne sejle videre mod vores terminal i Malmö.

Contacts

Ulrika Prytz Rugfelt

Ulrika Prytz Rugfelt

Press contact Chief Communications & Sustainability Officer +46 (0) 70 252 00 98

Vi forbinder vand med land og skaber vækst og velstand til fælles gavn

Copenhagen Malmö Port (CMP) er en af Skandinaviens største havneoperatører og en full-service havn i Øresundsregionen. Vi modtager en lang række varer og har en infrastruktur, som er tilpasset alle typer skibe.

Copenhagen Malmö Port (CMP)
Containervej 9
DK-2150 Nordhavn, Copenhagen
Danmark