Skip to content
CMP tager vigtige skridt for bæredygtige krydstogsanløb

News -

CMP tager vigtige skridt for bæredygtige krydstogsanløb

Efter to år hvor coronapandemien har sat sit negative præg på turismen i København, er der en normalisering i udsigt i år. Dette gælder også for krydstogter, hvor sæsonen i år ser ud til atter at kunne byde et stort antal gæster velkomne i København. Copenhagen Malmö Port (CMP) har et stort fokus på bæredygtighed og i denne sæson implementeres en række yderligere bæredygtighedstiltag på alle krydstogtsterminaler i København, til gavn for gæster, naboer og byen som helhed. Tiltagene er helt i tråd med CMPs strategi om at være en af verdens mest bæredygtige havne.

El-shuttlebus til Orientkaj
I 2020 åbnede metrostationen på Orientkaj og i år har havnebusserne forlænget ruten også til Orientkaj. CMP har som supplement til bus og taxa indsat eldrevne shuttlebusser, der bringer gæster fra krydstogtterminalerne på Oceankaj til Orientkaj. Her kan gæsterne tage metroen videre ud og opleve København eller i lufthavnen, hvis deres rejse går videre derfra. En enkelt shuttlebus kan erstatte op til 25 taxakørsler, hvilket over en sæson kan betyde en besparelse på flere hundrede kørsler per anløbsdag og derved være med til at reducere trafikbelastningen væsentligt. De gratis shuttlebusser kører de dage hvor der er turnaround, dvs. hvor der skiftes passagerer på skibene.

Elektrificering af driften
CMP investerer målrettet i bæredygtighed og stiller krav til underleverandører. Fra denne sæson kører alle maskiner der bruges til håndtering af bagage og forsyninger på terminalen på Langelinie på el. Dette gælder f.eks. gaffeltrucks, transportbånd og scannere. Desuden vil afhentning af affaldscontainere på Langelinie og Nordre Toldbod fremover foregå med en eldrevet skraldebil. Sidst men ikke mindst stilles krav til, at de lifte der bruges f.eks. til vedligehold af skibe, kører på el eller hybrid.

Mere bæredygtighed på vej
Initiativer der skal sikre bæredygtige krydstogtsansløb til gavn for København og krydstogtsgæster stopper ikke her: CMP arbejder hele tiden på at reducere CO2-udledninger og forbedre forholdene for såvel københavnerne som gæster. Sidste år blev Københavns første landstrømanlæg indviet for DFDS’ færger og landstrømanlæg på CMPs krydstogtterminaler på Langelinie og Oceankaj forventes at står klar i 2024 i samarbejde med By&Havn og Københavns Kommune.

Categories

Contacts

Ulrika Prytz Rugfelt

Ulrika Prytz Rugfelt

Press contact Chief Communications & Sustainability Officer +46 (0) 70 252 00 98

Vi forbinder vand med land og skaber vækst og velstand til fælles gavn

Copenhagen Malmö Port (CMP) er en af Skandinaviens største havneoperatører og en full-service havn i Øresundsregionen. Vi modtager en lang række varer og har en infrastruktur, som er tilpasset alle typer skibe.

Copenhagen Malmö Port (CMP)
Containervej 9
DK-2150 Nordhavn, Copenhagen
Danmark