Skip to content
CMP fremhæver bæredygtigheden ved globalt event i København

News -

CMP fremhæver bæredygtigheden ved globalt event i København

CMP deltager i bæredygtighedseventet C40 Mayor Summit, som gæster København i oktober. Her inviterer CMP til debat om "Sustainable Cruise Tourism", men står også bag en multimedieudstilling om havnens betydning i en dynamisk storby i vækst.

Det globale bæredygtighedsnetværk C40 afholder hvert tredje år C40 Mayor Summit, og i år afholdes det i København den 9.- 12. oktober. Her mødes politikere, klimaeksperter, opinionsdannere, erhvervsprofiler og andre interessenter for at diskutere bæredygtighedsspørgsmål.

Bæredygtige krydstogter
C40 Mayor Summit giver også muligheder for CMP, som den 10. oktober inviterer til en paneldiskussion om "Sustainable Cruise Tourism". Værten er CMP's CEO Barbara Scheel Agersnap.

– Et centralt spørgsmål er etableringen af landstrøm ved krydstogtterminalerne for at mindske skibenes emissioner. Paneldiskussionen har deltagelse af den danske miljøminister Lea Wermelin og Københavns overborgmester Frank Jensen samt borgmestrene fra Oslo og Helsingfors, fortæller Alexander Funch Adamsen, som er CMP's projektleder for C40.

- Fælles diskussioner er vigtige, eftersom det er målet, at de nye anlæg til landstrøm skal bygge på fællesnordiske løsninger, fortsætter han.

Havn og by samarbejder
Temaet for C40 Mayor Summit er "The future we want", og programmet omfatter seminarer og forelæsninger for indbudte gæster. Samtidig afholdes en Host City Festival med arrangementer for borgerne. Også festivaltemaet er fremtidsorienteret og opfordrer til at ”Live Like Tomorrow”.

Ud over paneldiskussionen afholder CMP en udendørs udstilling midt i København. Det er en 3D-installation med billeder, film og grafik, der har fået titlen "Port like Yesterday, Port like Today, Port like Tomorrow". I tre tidsperspektiver indfanges havnens betydning i en dynamisk storby i vækst.

- Havnen og byen har i hundreder af år været sammenkædet og fungeret som mødested for både gods og mennesker. Det er vigtigt at gøre opmærksom på dette, navnlig i en tid, hvor havneområdet i København gennemgår store forandringer, og hvor bæredygtighedsspørgsmålene er vigtigere end nogensinde før, konstaterer Ulrika Prytz Rugfelt, PR & Corporate Communications Manager hos CMP.

Bæredygtighedsnetværket C40 blev etableret i 2005. I dag indgår 90 storbyer i netværket, hvor et af målene er at nå bæredygtighedsmålene i Parisaftalen fra 2015. Via sine medlemmer repræsenterer C40 mere end 650 millioner mennesker. Medlemsbyerne tegner sig for en fjerdedel af verdensøkonomien.

Flere oplysninger om C40 i København 2019:https://c40summit2019.org/https://www.liveliketomorrow.dk/
https://www.c40.org/

Contacts

Ulrika Prytz Rugfelt

Ulrika Prytz Rugfelt

Press contact Chief Communications & Sustainability Officer +46 (0) 70 252 00 98

Vi forbinder vand med land og skaber vækst og velstand til fælles gavn

Copenhagen Malmö Port (CMP) er en af Skandinaviens største havneoperatører og en full-service havn i Øresundsregionen. Vi modtager en lang række varer og har en infrastruktur, som er tilpasset alle typer skibe.

Copenhagen Malmö Port (CMP)
Containervej 9
DK-2150 Nordhavn, Copenhagen
Danmark